piątek, 18 listopada 2011

Co dwie warstwy to nie jedna

Sałatka warstwowa


Smak i apetyczny wygląd przyciągnie nie jednego smakosza:))serdecznie polecam bo warto wypróbować,gwarantuje ze nie będziecie żałować:))

Składniki:
- 9 jajek
- słoik kiszonych ogórków
- 30 dag żółtego sera
- cebula
- 30 dag wędliny
- 3 marchewki
- natka pietruszki
- marynowana czerwona papryka
- por
- majonez
- sól, pieprz

Przygotowanie:
1. Marchew gotujemy,Cebulę i pora kroimy, solimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Białka, ogórki, ser i marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, a żółtka na małych. Wędlinę i paprykę kroimy w kostkę
2. W salaterce układamy warstwy, przedzielając cienką warstwą majonezu i przypraw: białka, ogórki, ser, cebula, wędlina, żółtka, marchewka, por i papryka. Posypujemy posiekana natka .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz