Potrawka z wieprzowiną
Mówi się że przez żołądek do serca,gdyby mi moja druga połówka zrobiła to pyszne danie to bym oddał jej serce pod warunkiem że to nie będzie ostatni raz :)
Składniki:
- 50 dag pomidorów
- 2 cebule
- 2 sznycle wieprzowe
- szczypta majeranku
- 3-4 łyżki oleju
- sól, pieprz
- 5 dag startego sera żółtego
Przygotowanie:
1. pomidory polewamy wrzątkiem i zdejmujemy skórkę. Przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w kostkę.
2. Cebule obieramy i drobno siekamy. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę. Smażymy na łyżce oleju. Dodajemy cebulę i pomidory, chwilę smażymy.
3. Do potrawy wlewamy ok. 200 ml wody. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Gotujemy 5 minut.
4. Ser ścieramy na tarce. Mięso wykładamy na półmisek, polewamy sosem pomidorowym i posypujemy serem. Danie podajemy np.z pszennym pieczywem. Czas przygotowania ok. 35minut i gotowe:))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz