Łopatka w sosie musztardowym
Autorem artykułu jest Justyna SłopieńDzisiaj proponuję łopatkę w sosie musztardowo-miodowym z dużą ilością cebuli. Przepis jest łatwy do wykonania i nie potrzebujemy do niego dużo składników.
Składniki:
500 g mięsa gulaszowego,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
4 łyżki musztardy,
1 łyżka miodu,
1 łyżka majeranku,
2 łyżki oliwy,
sól,
pieprz,
Mięso kroimy w plastry, nacieramy solą i pieprzem, i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Cebulę kroimy w półtalarki. W tym czasie przygotowujemy sos – przeciskamy czosnek do jakiejś miseczki, dodajemy do niego musztardę, miód, majeranek, oliwę i wszystko mieszamy. Po 2-ch godzinach wyjmujemy mięso z lodówki i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Każdy plaster mięsa smarujemy sosem i na wierzch wykładamy cebulę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 º C przez około 1,5 godz.
Smacznego
---
Zapraszam na mojego bloga: www.gotujemyipieczemy.blogspot.com
Artykuł pochodzi z serwisu www.Artelis.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz