środa, 16 listopada 2011

Nie ma to jak mięsko

Udka z pieczarkami i żółtym serem


Wprawdzie danie jest nieco pracochłonne, ale efekt wynagradza trudy. Możemy całą rodziną zabrać się do przygotowania tego dania ciesząc się sobą wzajemnie ale również tym co później będziemy mogli skosztować:)))

Składniki
- 8 udek z kurczaka
- 15 dag pieczarek
- 10dag sera żółtego
- cebula
- 10 dag masła
- sól,pieprz
- vegeta
- przyprawa do kurczaka
- słodka mielona papryka

Przygotowanie:
1. Udka myjemy, usuwamy kości, nie naruszając skórki. Oprószamy vegetą i przyprawą do kurczaka. Wkładamy do lodówki na 30 min.
2. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle. Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy z cebula. Doprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę, mieszamy z pieczarkami i cebula. Farszem nadziewamy udka.
3. Mięso spinamy wykałaczkami i posypujemy papryką. pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni ok. godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz