niedziela, 20 listopada 2011

Jajo przepiórcze

Z jajkami przepiórczymi


Jeśli ktoś lubi bardzo jajka polecam tą sałatkę w której mamy nadmiar jajek,sam chyba wypróbuje:)zaciekawił mnie ten przepis

Składniki:
- 30 jajek przepiórczych
- 4 pomidory
- 10 małych pieczarek
- pęczek dymki
- świeża bazylia
Sos:
- 3 łyżki majonezu
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka octu jabłkowego
- pieprz
- odrobina cukru

Przygotowanie:
1.Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Pomidory sparzamy i obieramy. Usuwamy pestki, miąższ kroimy w kostkę. Pieczarki przekrawamy na pół i podsmażamy na maśle. Dymki kroimy w piórka, a bazylię drobno siekamy.
2.Robimy sos: składniki starannie mieszamy, aż powstanie sos o konsystencji gęstej śmietany.
3.Do salaterki nakładamy warstwowo po 1/3 każdego składnika, aż do jego wyczerpania. Polewamy sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz