niedziela, 20 listopada 2011

Rolady i roladki

Rolada serowa


Kolejny ciekawy przepis, tym razem to rolada która wygląda i smakuje superowo.Pamiętajcie ze najlepiej kroić jak jest lekko zmrożona.


Składniki:


- 30 dag żółtego sera
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 10 dag serka topionego
- cebula 2 ząbki czosnku
- pęczek szczypiorku
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 plastry szynki
- sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Serek topimy rozgniatamy w misce. Resztę składników (oprócz żółtego sera) drobno siekamy i wkładamy do serka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.
2. Do gorącej wody wkładamy żółty ser i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować(ok. 1 godzina).
3. Na ser wkładamy masę i zwijamy jak roladkę. Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz