poniedziałek, 21 listopada 2011

Zupny przysmak

Zupa z pizzy


Jeśli gotowanie oryginalnych dań daje ci wiele radości polecam tą pyszna zupę. Idealna na szybki obiad lub kolacje, gdy przyjdą znajomi.


Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1/2 kg pieczarek
- 3 duże cebule
- 2 puszki pomidorów
- 1 duży topiony serek śmietankowy
- 2-3 łyżki przypraw do pizzy
- 2 kostki rosołowe
- maggi
- oliwa

Przygotowanie:
1. Mięso podsmażamy na rozgrzanej patelni na oliwie. Cebule obieramy i dość drobno kroimy. Pieczarki myjemy i również drobno kroimy. Cebule i pieczarki dodajemy do mięsa. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut.
2. Podsmażone mięso z cebulą i pieczarkami przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe i przyprawę do pizzy. Gotujemy ok. 30 minut.
3. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i na koniec drobno pokroimy serek topiony, mieszamy. Gdy derki się rozpuszczą, zupa jest gotowa do zjedzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz